Meerjaren strategie Sevagram

2022-2027

2022
2027

Planetree

Sevagram heeft als enige zorgorganisatie in Limburg het Planetree Mensgerichte Zorg certificaat. Daar zijn we trots op! Organisaties die Planetree gecertificeerd zijn, laten zien dat zij voortdurend bezig zijn om de zorg vóór en het welzijn ván cliënten of patiënten elke dag nog een beetje beter te maken. Dat doen we bij Sevagram samen met cliënten, hun naasten, medewerkers en met vrijwilligers. Hun ervaringen zijn daarbij het uitgangspunt.

Mensgerichte Zorg

Om de beste integrale zorg te verlenen, werkt Sevagram nauw samen met Planetree Nederland. Planetree NL is een organisatie die zorgorganisaties helpt om vanuit hun eigen kracht merkbaar betere mens- en persoonsgerichte zorg te realiseren op basis van een bewezen aanpak. Het Planetree-concept is een zorgvisie met een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen waarbij integrale mensgerichte zorg daadwerkelijk voorop staat. En er voor te zorgen dat de zorg van vandaag morgen nog beter is! Zorg voor de cliënten en hun familie, maar ook voor medewerkers en vrijwilligers.

Mensgerichte zorg betekent bij Sevagram dat:

niet onze maatstaf bepaalt wat kwaliteit van zorg is, maar de ervaringen van bewoners en naasten

wij ons optimaal inzetten zodat medewerkers hun vak met veel voldoening en werkplezier kunnen uitoefenen

wij aandacht hebben voor wat goed gaat en daarnaast ook kijken naar wat nóg beter kan

Planetree… zorg en welzijn die je je naasten gunt

Planetree gaat uit van drie pijlers en 12 componenten. In de poster hiernaast zie je in één oogopslag wat de drie pijlers zijn en welke componenten daarbij horen. Je kunt heel goed zien dat het bij Planetree gaat over zorg en welzijn en ook over zingeving en wonen in een fijne omgeving. Planetree is met andere woorden… de zorg én welzijn die je je naasten gunt!

Meer lezen over Planetree en Sevagram? Kijk dan op: Planetree | Sevagram

Zo werken wij

Planetree is de paraplu van waaruit Sevagram werkt. Duurzaamheid is onze basis. Voor de komende jaren kennen we twee strategische speerpunten: Community Care en het Herontwerp van ons wonen-welzijn-zorg proces.